News Local
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
    Twitter
  • Pinterest
    Pinterest
  • +
  • Linkedin
    Linkedin
  • WhatsApp
    WhatsApp
  • Email
    Email
SHARE THIS
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
    Twitter
  • Pinterest
    Pinterest
  • Linkedin
    Linkedin
  • WhatsApp
    WhatsApp
  • Email
    Email

Is there anything better than checking out an incredible renovation? No, not really. That’s why we sent Lindsey to check out a converted dairy processing facility in Toronto that has undergone a major transformation.

The building

This building, which was previously used to process milk and other dairy products, was constructed in 1912, and the exterior of this laneway residence has basically remained untouched.

The transformation

Some of the features in this 2,200 square foot split-level home include: living room, kitchen/dining room, one bedroom, an ensuite bathroom, and a walled garden. The garden, at the end of the living room, was created by removing the roof of an auxiliary room, with a large, glass sliding door flanked by floor to ceiling windows. The stunning garden really feels like an extension of the living room.

The second floor was gutted to create an intimate and dramatic bedroom and ensuite bathroom with a series of custom millwork fabrications of solid bamboo plywood. In fact, bamboo is used throughout the house in a variety of ways, including flooring throughout the ground floor and veneer on the kitchen island.

Watch the video clip above to get a glimpse of the incredible transformation.